Nielsen fluit Oranje - Letland

In het laatste groepsduel zal het Nederlands elftal begeleid worden door Kim Milton Nielsen. De Deen werd aangesteld door de UEFA.

Het duel in Braga belooft op voorhand een spannende strijd, zowel Nederland als Letland is nog in de race voor de tweede plek in poule D. Nielsen floot tot nu toe enkel Frankrijk - Kroatië. De Kroaten hebben naar diens leiden een klacht bij de UEFA ingediend. Nielsen liet David Trezeguet doorgaan nadat deze de bal met de hand had meegenomen en doeltrof (2-2). De actie zou 'onopzettelijk' zijn geweest.

De andere wedstrijd in poule D, Tsjechië - Duitsland, zal worden gefloten door de Noor Terje Hauge. Ook Hauge's eerste optreden werd hem niet in dank afgenomen. Bij Rusland - Portugal verdween de Russische keeper Ovtsjinnikov van het veld zonder 'bewust' hands te hebben gemaakt. Ook bleef de Portugees Figo een zware sanctie bespaard bij een forse ingreep. Eerder dit seizoen mistte de Noor een elleboogstoot van Roberto Carlos in het Champions League duel tussen Bayern München en Real Madrid. De Braziliaan werd naderhand voor twee duels geschorst. Saillant detail is verder dat de Noor de wedstrijd Schotland - Nederland (1-0) op Hampden Park floot, de eerste play-off wedstrijd van Oranje in de aanloop naar dit EK.