Uitslag Griekenland - Spanje

Om 18.00 trapten Spanje en Griekenland als eerste af voor hun tweede poulewedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Porto. De wedstrijd stond onder leiding van de Slowaakse scheidsrechter Michel. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Griekenland won met 1-2 verrassend de openingswedstrijd van titelkandidaat Portugal. Ook Spanje begon het EK met een overwinning. Rusland werd moeizaam met 1-0 verslagen. Door het gelijkspel blijft Griekenland op doelsaldo op de eerste plek staan in Groep A.

Spanje begon de wedstrijd met een veldoverwicht. Toch werden er de eerste vijfentwintig minuten geen echte kansen gecreëerd door de Spanjaarden. De Spaanse verdediger Marchena kreeg na een kwartier spelen een gele kaart. Dit is zijn tweede gele kaart van het toernooi, wat betekent dat hij de wedstrijd tegen Portugal zal missen. Ook de Griek Karagounis ontving zijn tweede gele kaart van het toernooi en zal de laatste groepswedstrijd moeten missen.

In de 28e minuut kon Fernando Morientes profiteren van een Griekse verdedingsfout en scoorde de 0-1. Met deze stand zochten de teams de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft had Spanje een veldoverwicht. Spanje creëerde enkele kansjes. Griekenland kwam zelden in de buurt van de Spaanse goal. Toch kwam Griekenland in de 66e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Charisteas. Spanje drong daarna nog aan maar kwam niet tot scoren.