Nieuwe McLaren wellicht twee races eerder

De nieuwe McLaren-Mercedes MP4-19B zal waarschijnlijk twee races eerder dan verwacht tijdens een Grand Prix worden ingezet. Kimi Räikkönen was na de drie dagen durende testsessie zeer tevreden over de nieuwe wagen. De nieuwe auto moet de huidige slecht presterende MP4-19 doen vergeten.

"We hebben nog niet echt een beslissing gemaakt over de datum van het racedebuut, maar hij zal zeker niet in Canada of in de VS rijden", aldus Martin Whitmarsh (CEO van McLaren, red.).

"Frankrijk is echter realistisch. De snelheid waarmee je nieuwe dingen brengt neemt ook een zeker risico met zich mee. Als ie loopt als een trein, bijvoorbeeld twee seconden per ronde sneller en hij heeft verder geen problemen, dan weet ik zeker dat we er haast achter zullen zetten! Als de snelheid niet zo veel beter is zal het iets langer duren."

Het lijkt erop alsof McLaren de gok wil maken om de nieuwe McLaren, nog voordat hij langdurig is getest, al snel in te zetten. Het team heeft tot op heden slechts vijf punten gescoord en zal dit jaar zeker niet meer mee kunnen strijden om de wereldtitel. "Als je nergens bent in het kampioenschap en niet genoeg punten scoort - of zelfs geen - dan kun je wat risico nemen."

Kimi Räikkönen, tot op heden de enige coureur die in de nieuwe McLaren heeft gereden, vertelde na de test op Silverstone: "Het is nog vroeg dag, maar tot nu toe verloopt alles goed. De wagen lijkt een stuk stabieler dan de vorige en dat is een van de dingen waar we al een tijdje naar opzoek zijn, dus dat is positief."