Tennis: Uitslagen Roland Garros (30/05)

Hieronder vind je enkele noemenswaardige gespeelde partijen van vandaag op Roland Garros.

De Argentijn Guillermo Coria (3) is vandaag makkelijk doorgedrongen tot de kwartfinale van de Franse Open in Parijs. Na 6-0 voor Coria in de eerste set moest zijn tegenstander, de Fransman Nicolas Escude, gebleseerd opgeven. De volgende tegenstander van Coria komt uit de partij tussen Carlos Moya en Tommy Robredo.

Tim Henman (9) had het een stuk lastiger, pas na 4 uur en 11 minuten wist hij de Fransman Michael Llodra met 6-7, 4-6, 6-4, 6-3, 9-7 te verslaan. In de vijfde set overleefde de Brit Henman een matchpoint. De tegenstander van Henman in de kwartfinale is de Argentijn Juan Ignacio Chela, die Olivier Mutis uit Frankrijk met 4-6, 6-2, 7-6, 6-2 versloeg.

Bij de vrouwen heeft de publiekslieveling Amélie Mauresmo de kwartfinale bereikt. De Française (3) had geen enkel probleem met de Bulgaarse Magdalena Maleeva: 6-2, 6-1. Zij treft in de kwartfinale Elena Dementieva (9) uit Rusland, die eenvoudig Linsday Davenport (3) terug naar de Verenigde Staten stuurde: 6-1, 6-3. Davenport was door een knieblessure niet in beste doen.

Ook de zusjes Serena en Venus Williams zijn doorgedrongen tot de kwartfinale. Serena (2) won met 6-3, 6-1 van Shinobu Asagoe uit Japan, Venus (4) was met 6-1, 7-6(3) te sterk voor de Colombiaanse Fabiola Zuluaga.

Submitter:  Bron: FOK!