Boonen snelste in België

Tom Boonen heeft de tweede rit in de Ronde van België gewonnen in de sprint, voor Stefan Van Dijk. Geert Omloop blijft leider in het klassement.

Met de wind op kop viel de koers moeilijk te controleren.MrBookmaker.com probeerde het wel voor leider Omloop, maar toch regende het aanvallen waarvan die van Rosseler, Voetker en Roesems wel de indrukwekkendste waren. In de plaatselijke rondjes in Knokke zat een groepje voorop met Stuart O'Grady, die gretig meesprintte voor de bonificatieseconden. De Fransman stond namelijk vijfde in het klassement. Uiteindelijk kwam alles bijeen door het werk van Quick Step - Davitamon en Landbouwkrediet. Ook een late uitval van Nico Mattan was tevergeefs. Tom Boonen sprintte zichzelf dan naar een negende overwinning dit seizoen, voor Stefan Van Dijk. Roy Sentjes kwam nog mooi opzetten en behaalde een derde stek. De helft van de top tien was vandaag voor Nederlanders.

Morgen trekken de renners door de Vlaamse ardennen richting Buggenhout, en moeten hiervoor ondermeer de Muur van Geraardsbergen over.

top tien tweede rit
1.T.Boonen (Bel) 179 km in 4u21'11"
2.S.van Dijk (Ned) z.t.
3.R.Sentjens (Ned)
4.R.Hunter (ZAf)
5.J.Koerts (Ned)
6.J.Kirsipuu (Est)
7.P.Bossoni (Ita)
8.S.de Jongh (Ned)
9.S.Marzoli (Ita)
10.N.Scheuneman (Ned)

top vijf klassement
1.G.Omloop (Bel) in 8u26'40"
2.G.Bortolami (Ita) op 1"
3.M.Timosjin (Rus) 2"
4.M.Quinziato (Ita) 10"
5.S.O'Grady (Aus) 13"