Hill: Blijf bij BAR Button

Oud F1-kampioen Damon Hill adviseert Jenson Button om bij BAR te blijven.

Button heeft dit seizoen al drie podiumplaatsen achter zijn naam staan en zou op het verlanglijstje voor volgend jaar staan van Williams. Hill denkt echter dat het op de lange termijn beter is om bij een team te blijven waar hij duidelijk de beste van het team is.

"Als hij wereldkampioen wil worden, wil hij bij een team zitten waar hij de eerste rijder is." Daarmee bedoeld Hill niet persé dat het in het contract moet staan, maar wel dat Button een team moet hebben dat zo tegen hem aankijkt, zoals BAR op dit moment doet. Verder denkt Hill dat Honda beter haar best zal gaan doen als blijkt dat ze races kunnen winnen. "Ze zijn een serieus bedrijf. Ze hebben een stimulans nodig, ze moeten zich realiseren dat ze aan het werk moeten, want ze hebben het een beetje laten afweten de laatste tijd. Die stimulans hebben ze nu."

Na zijn kampioenschap in 1996 was er geen plaats meer voor Hill bij Williams en moest hij noodgedwongen genoegen nemen met een plekje bij Arrows. De twee jaar daarna reed hij nog voor Jordan, maar zijn glansrijke jaren waren toen voorbij.