Van Bronckhorst mag weg bij Arsenal

Giovanni van Bronckhorst (29) mag vertrekken bij Arsenal. Dat heeft trainer Arsene Wenger woensdag gezegd. De Nederlander kan mogelijk bij Fc Barcelona onder dak.

De Nederlandse linkerverdediger speelt momenteel al op huurbasis voor Fc Barcelona, maar mag van Wenger permanent naar de Spaanse topclub. Van Bronckhorst speelt goed in Barcelona. Arsenal heeft op de linksbackpositie reeds Ashley Cole en het aanstormend talent Gael Clichy onder contract. Op het middenveld, waar Van Bronckhorst ook uit de voeten kan, is Edu de beste optie.

Volgens Wenger is er nog geen definitieve overeenkomst tussen Barcelona en Arsenal, maar is het de wens van Van Bronckhorst en Barca dat hij definitief verhuist naar Spanje. Hij zou dan voor twee jaar tekenen.

Bij Arsenal hebben Martin Keown, Kanu, Sylvain Wiltord en Dennis Bergkamp een aflopend contract. Bergkamp zou voor een jaar bij willen tekenen, mede om aanwinst Robin van Persie te begeleiden. Francis Jeffers en Jermaine Pennant waren net als Van Bronckhorst dit seizoen uitgeleend en mogen verkocht.

Update 11:45 uur
Arsenal en Barcelona hebben overeenstemming bereikt. Barcelona en Van Bronckhorst gaan volgende week om tafel om het contract invulling te geven.