Uitslag Champions League (05/05/04)

Vanavond werd in Londen de tweede returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League gespeeld. Chelsea zag Monaco na de 2-2 eindstand met de finaleplaats vertrekken.

Chelsea opende vanavond een fraai halve finale duel van de Champions League. De Londenaren speelden gedurende de eerste helft stormachtig op het doel van de Franse tegenstander. Monaco moest pas na 22 minuten de eerste treffer toestaan. Jesper Gronkjaer, eens bij Ajax actief, draaide de bal schitterend over de goed keepende Roma heen in de lange hoek (1-0). Monaco kwam er slechts tweemaal gevaarlijk uit. Morientes verprutste alleen voor de Engelse keeper een grote kans, hij schoot voorlangs. Chelsea, met Jimmy Hasselbaink en Mario Melchiot in de ploeg, leek met de 2-0 van Lampard op slag van rust op rozen te zitten. In blessuretijd was het echter Morientes die de bal in de doelmond schoot, waarna Ibarra de 2-1 binnenfrommelde.

In de tweede helft probeerde Chelsea het nog wel een kwartier, maar de als altijd geslepen Morientes deed met een trefzekere uitbraak de wedstrijd op slot (2-2). Na de 3-1 thuisoverwinning zijn de Fransen daarmee de tweede finalist.

AS Monaco zal op 26 mei in het Duitse Gelsenkirchen de Champions League finale spelen tegen Fc Porto.

Chelsea FC - AS Monaco (2-2)
22' Gronkjaer 1-0
44' Lampard 2-0
45+2' Ibarra 2-1
60' Morientes 2-2

Eerste 1-3, AS Monaco naar finale tegen Fc Porto in Gelsenkirchen