Verkerk, Federer uitgeschakeld

Op de derde dag van het Masters toernooi in Rome is Martin Verkerk uitgeschakeld. Hij verloor van de Peruaan Luis Horna met 4-6 6-3 3-6.

Verkerk had dinsdag nog gewonnen van de Amerikaanse veteraan Todd Martin, maar door een blessure aan de hand verloor Verkerk van Horna. Zijn blessure, een peesontsteking, had te weinig tijd om te genezen. Horna en Verkerk stonden in 2003 eerder tegenover elkaar in de tweede ronde van Roland Garros. Destijds won Verkerk, nadat de Peruviaan maar liefst drie matchpoints had verspeeld.

Grote verrassing van de dag was de uitschakeling van Roger Federer, die verloor van Albert Costa, oud-winnaar van Roland Garros.

De derde dag van het Masters toernooi werd verstoord door hevige regenval. Daardoor konden er maar zeven van de zestien wedstrijden worden voltooid. Sjeng Schalken speelde drie games tegen de Italiaan Volandri, toen de regen losbarstte.

Opvallend was wel de winst van Nikolay Davydenko. De Rus won vorige week het toernooi van München en won vandaag van de als dertiende geplaatste Chileen Fernando Gonzalez. Titelverdediger Felix Mantilla ging onderuit tegen Mariano Zabaleta

Uitslagen tweede ronde

A Costa (SPA) vs (1)R Federer (ZWI) 3-6 6-3 6-2
N Davydenko (RUS) vs (13)F Gonzalez (CHI) 6-2 5-7 6-2
(4)T Henman (GBR) vs R Stepanek (TJE) 6-1 6-1
V Spadea (USA) vs H Arazi (MAR) 2-6 6-2 6-4
L Horna (PER) vs (14)M Verkerk (NED) 6-4 3-6 6-3
M Zabaleta (ARG) vs F Mantilla (SPA) 7-5 6-3
(8)N Massu (CHI) vs I Labadze (GEO) 6-2 7-5