Barça stoomt op in Primera Divison

Barcelona weet van geen ophouden. Gisteravond moest in de plaatselijke derby ook Espanyol er aan geloven (4-1). Koploper Valencia maakte echter geen fout tegen Real Betis Sevilla (2-0).

Fc Barcelona keek gisteravond aanvankelijk tegen een 0-1 achterstand aan. Na een goed kwartier nam Espanyol de leiding door een benutte strafschop van Raúl Tamudo. Die stand bleef ondanks een kansrijk wedstrijdverloop even op het bord. In de 36e minuut maakte Ronaldinho, wie anders, de gelijkmaker. Javier Saviola kon op diens voorzet vlak voor rust ook nog Espanyol de nekslag uitdelen. De tweede helft was voor Barça, dat door goals van Giovanni van Bronckhorst en Javier Saviola nog binnen het uur de score opvoerde (4-1). Daarbij bleef het.

Met de zege komt Barcelona op een punt van Real Madrid dat gister verloor bij Deportivo La Coruña (2-0). Valencia won wel, derhalve blijft het gat met de koploper vijf punten met drie speelronden te gaan. Valencia lijkt daarmee op weg te zijn naar de Spaanse titel.