Van Gaal overweegt politieke stap

Louis van Gaal overweegt om de politiek in te gaan na zijn loopbaan in het voetbal. Twee jaar geleden liet hij de kans daartoe liggen.

Hij zou de politiek in willen om voetbalvandalisme en spreekkoren aan te pakken, maar ook om de algehele maatschappelijke verloedering aan te pakken. Twee jaar geleden werd Van Gaal benaderd door de LPF voor een functie als staatssecretaris van sport of als kamerlid. Van Gaal vertelde dat hij daar vanwege Pim Fortuyn niet op inging: "Ik was het niet eens met al zijn standpunten. Bovendien kon ik dat niet combineren met mijn voetballoopbaan."

Volgens Van Gaal zijn de supportersproblemen het gevolg van: "algehele maatschappelijke verloedering, voortvloeiend uit het laissez faire beleid van de Nederlandse overheid, die bestaande wetten niet uitvoert." Hij vervolgde: "Ik meen dat de omgangsvormen in België toch nog wat beter zijn dan hier. Men spreekt er ook wat beter, men kleedt zich wat keuriger. Toen ik er speelde (in de zeventiger jaren, red.) gingen de kinderen zelfs nog in uniform naar school. Hier is dat absoluut ondenkbaar."