Supporters bestormen veld na benefietduel

Na afloop van het benefietduel tussen Ajax en de Marocprofs - een selectie van in Nederland voetballende Marokkanen - in de Amsterdam ArenA hebben vanavond honderden Marokkaanse supporters het veld bestormd. Hierbij werden veel vernielingen aan onder andere cornervlaggen en reclameborden aangericht.

Na afloop van de door de Marocprofs gewonnen wedstrijd (3-2) kwamen vele fans het veld op. Een oproep van de Marokkaanse wethouder Ahmed Aboutalebz zorgde uiteindelijk ervoor dat ze na een kwartier het veld weer verlieten. Marokkanen blijken een overwinning vaker op het voetbalveld zelf te vieren. Dit gebeurt ook wel na interlandwedstrijden. Zowel Ajax als de politie benadrukken dat zich geen ernstige incidenten hebben voorgedaan.

De match werd in totaal bijgewoond door bijna 20.000 voornamelijk Marokkaanse toeschouwers. Zij vierden de overwinning 'alsof ze wereldkampioen waren geworden'. Buiten de Marokkaanse-supporters kwamen er bijna geen Nederlandse fans opdagen. "Jammer", sprak organisator Mohammed Sinouh. "Ik had toch wel gedacht dat de F-side vol zou zitten".

De opbrengst van de wedstrijd is bestemd voor slachtoffers van de aardbeving in het Rif-gebergte. In totaal werd vanavond zeker 200.000 euro opgehaald.

Ajax - Marocprofs (2-3)
19' Pienaar 1-0
59' Escude 1-1 (ed)
61' Boussaboun 1-2
72' Sonck 2-2
79' Boussaboun 2-3