Preview LBL

Aanstaande zondag staat de oudste wereldbekerwedstrijd weer op het programma. De renners mogen de Ardense hellingen weer bedwingen in Luik-Bastenaken-Luik oftewel La Doyenne.

Luik-Bastenaken-Luik wordt in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen gekenmerkt door langere beklimmingen. De echte klimmers en mannen van de lange adem komen hier dan ook goed uit de verf zoals vorig jaar Tyler Hamilton en Iban Mayo lieten zien. Iban Mayo doet dit jaar helaas niet mee.

Grote favoriet voor deze editie is natuurlijk Davide Rebellin. Rebellin demonstreerde zijn goede vorm door de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl beide te winnen. Zijn grootste concurrenten uit die wedstrijden zullen nu ook weer in de finale te zien zijn.

We hebben het dan natuurlijk ook over Michael Boogerd. Hij werd vorig jaar al 3e en is nu ook weer goed in vorm.

De wedstrijd zal waarschijnlijk gedomineerd gaan worden door Italianen en Spanjaarden. Aan Italiaanse kant heeft naast Rebellin ook Daniele Di Luca zijn goede vorm bewezen. Ook Scarponi, die vorig jaar vierde werd, bewijst met zijn optreden in de Waalse pijl zijn goede vorm. Bettini is zeker niet in zijn beste doen maar wist de wedstrijd al twee keer eerder te winnen. Pellizotti is een gevaarlijke outsider bij de Italianen.

Aan Spaanse kant zijn er niet direct gegadigden voor de eerste plaatsen maar mannen als David Etxebarria en Samuel Sanchez van Euskaltel, Marcos Serrano, Oscar Pereiro Sio en andere Spaanse klimmers zullen zeker een rol gaan spelen in de finale.

Het team van T-Mobile zal een sterk blok vormen met een Kessler die in goede vorm is, Vinokoerov die deze wedstrijd op het lijf is geschreven, Klöden die goed presteerde in de Waalse Pijl. Bij T-Mobile zal Jan Ullrich waarschijnlijk ook zijn opwachting maken al zal hij zich gezien zijn opgave in de Waalse Pijl geen illusies maken.

Naast deze namen moeten we Frank Vandenbroucke niet vergeten. VDB heeft wat goed te maken na een teleurstellend klassiek seizoen tot nu toe en hoopt dat zijn fans hem op eigen bodem net dat beetje extra geven. Tyler Hamilton, winnaar van de vorige editie, zal deze keer ook weer van zich laten horen.

We zullen zondag zien wie er werkelijk de sterkste is in La Doyenne.

Bron: Fok! WBmanager