Trabelsi spant kort geding aan

Hatem Trabelsi heeft bij de burgerrechter in Amsterdam een kort geding aanspannen tegen Ajax. Hierin wil de verdediger aantonen dat de gelichte optie uit zijn contract ongeldig was.

Ajax lichtte recent de éénzijdige optie uit het contract van Trabelsi. Daardoor zou het contract zijn verlengd tot juli 2006. Al eerder gaven Trabelsi en zijn adviseurs aan dat ze het eventueel lichten van de optie juridisch zouden aanvechten.

Het gebruik van een éénzijdige optie in een arbeidscontract, zou volgens de advocaten van Trabelsi, Mr. Bas Beenen en mr. Frank van Buuren, in strijd zijn met artikel 39 van het EU-verdrag, omdat het zorgt voor een beperking van het vrije verkeer van werknemers. Daarom zou Trabelsi deze zomer transfervrij zijn.

Arie van Eijden van Ajax zegt zich geen zorgen te maken: "De adviezen die wij hebben gekregen van onze juristen, zorgen voor vertrouwen."

Het kort geding dient op 4 mei aanstaande, maar verwacht wordt dat met dit kort geding de juridische strijd nog niet beslecht zal zijn.