Jos test volgende week Jordan

Volgens betrouwbare bronnen zal Jos Verstappen volgende week een test uitvoeren voor het team van Jordan.

De Limburger zal op het circuit van Vairano hoogstwaarschijnlijk de kans krijgen om de EJ14 te testen. Mocht de test bij beide partijen in goede aarde vallen, dan is de kans groot dat Jos mischien al in Barcelona het stoeltje van de tegenvallende Giorgio Pantano kan overnemen.

Nadat afgelopen winter de onderhandelingen voor een stoeltje bij Jordan waren stukgelopen, leek het erop dat we de Limburger niet meer terug zouden zien in de Formule 1. Maar nu is hij weer volop in de race voor een stoeltje. De Italiaan Pantano, die het stoeltje voor de neus van Jos wegkaapte, lijkt tijdens de eerste races te weinig indruk te hebben gemaakt om zijn stoeltje te behouden.

Het team ontkent dat Jos volgende week een test zou gaan doen. Of we hier veel waarde aan moeten hechten is nog maar de vraag. De meeste feiten in de F1 worden immers zo lang mogelijk ontken. Het team heeft echter wel bevestigd dat er samen met Trust naar diverse mogelijkheden wordt gekeken.

Niet alleen Jos Verstappen is in beeld bij Jordan. Christijan Albers zou ook op een test kunnen rekenen bij het team. Deze zou later in het seizoen moeten plaatsvinden. Jordan hoopt voor volgend seizoen ook op motoren van Mercedes. Albers, op dit moment in dienst van het fabrieks DTM team van Mercedes, zou hierdoor goede papieren hebben voor een stoeltje bij Jordan in 2005.