MrBookmaker.com wil Moncoutié

Het lijkt erop dat alle goede renners van Cofidis snel naar andere ploegen zullen vertrekken. MrBookmaker.com toont interesse in David Moncoutié.

Vorige week trok Cofidis de ploeg terug uit alle wielerwedstrijden, vanwege de dopingonderzoeken rond de ploeg. Het is nog onbekend tot wanneer de ploeg uit competitie blijft en wat de verdere toekomst biedt. In ieder geval wachten verschillende andere teams het niet af. Quick Step - Davitamon zal proberen Astarloa over te nemen en MrBookmaker.com zit nu achter Moncoutié aan.

Sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren van de ploeg vertelde: "Inderdaad, Koen Terryn, woordvoerder voor de ploeg bij MrBookmaker.com, heeft me altijd duidelijk gemaakt dat het de bedoeling is van MrBookmaker.com-Palmans om te evolueren naar een Franco-Belge ploeg waarmee hij bedoelde dat de ploeg, apart van de Britten Hammond en Hunt, zou moeten bestaan uit de helft Franse en de helft Belgische renners. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat Frankrijk een interessante markt is voor sportweddenschappen. Ook voor Collstrop zou dit goed uitkomen, daar zij ook meer en meer de Franse markt aan het innemen zijn."

Hij vervolgde: "Wij gaan eerst vragen aan Cofidis als Moncoutié weg mag. We willen het spel fair spelen. Als Cofidis Moncoutié liever niet ziet vetrekken dan gaan we ons daarbij neerleggen. Maar de interesse is er. Moncoutié als kopman omringd door enkele jonge Franse beloften, dat zien mijn sponsors wel zitten."