Ajax wil naar het Leidseplein

Nu het kampioenschap steeds dichterbij komt denkt Ajax aan het kampioensfeest. Ajax wil weer naar de binnenstad en niet op een parkeerterrein staan feesten.

Bij verlies van PSV op zaterdag, zou Ajax zondag al kampioen kunnen worden. Toch moeten de voorbereidingen voor het feest nog worden getroffen. Het organiseren van een kampioensfeest is vrijwel altijd last-minute werk, omdat niemand een feest wil voorbereiden dat moet worden afgelast. De vrees is echter dat de gemeente Amsterdam op het laatste moment weigert het feest op het Leidseplein te houden.

Ed Lafeber, die namens Ajax met de gemeente overlegt, vertelde: "De charme van het organiseren zit hem ook in het gegeven dat het vaak last-minute werk is. Als PSV zaterdag ineens verliest, wil iedereen het ook voor zondagmiddag laat nog goed geregeld hebben. Als de tijd zó kort is, kan dat nog problemen geven."

Ajax-voorzitter John Jaakke vertrouwt op afspraken met burgemeester Cohen: "Ik heb een open lijn met burgemeester Cohen. Hij heeft steeds toegezegd dat Ajax welkom is op het Leidseplein en daar houd ik me voor komende zondag al aan vast."

Het liefst zou Ajax tijdens het kampioensfeest ook nog een aantal oud-spelers een afscheid gunnen. Cristian Chivu, Nikos Machlas, André Bergdolmo, Andy van der Meyde, Jari Litmanen en ook Mido hebben nog geen officieel afscheid gehad. De kans dat het lukt om deze spelers allemaal in Amsterdam te krijgen wordt uiterst klein geacht.