RBC wil gehuurde speler verkopen

RBC Roosendaal is hard op zoek naar een koper voor Pius Ikedia. Dit terwijl ze Ikedia slechts van Ajax hebben gehuurd.

RBC Roosendaal sloot vorig jaar met Ajax een contract af voor een huur van twee jaar van Pius Ikedia. RBC heeft nu echter problemen de begroting sluitend te krijgen en de gemeente wil dit jaar zeker niet bijspringen. RBC heeft ook nog een liquiditeitstekort van 200.000 euro.

Indien Ajax de speler zou verkopen zou hij bij RBC van de loonlijst kunnen. Daarnaast zit in het huurcontract een clausule dat bij verkoop RBC een percentage van de transfersom bedrag zal krijgen. Om geld te kunnen innen is RBC nu actief op zoek naar een koper voor Ikedia.

Rob Meppelink, manager voetbalzaken bij RBC, vertelde: "Het klinkt misschien vreemd, maar het initiatief gaat van ons uit. Ik ben bezig clubs te zoeken die hem willen hebben en ons daarvoor een aardig centje kunnen betalen. Want alles heeft zijn prijs. Als je een bedrijf als RBC draaiend wil houden, moet je op deze manier ook eens proberen wat geld te verdienen."

Er zit echter nog wel een addertje onder het gras. Op de nieuwe seizoenskaart van RBC is het lichaam van Ikedia te zien. Na het debacle met de afbeelding van Henk Vos op de seizoenskaart van dit seizoen, zijn ze echter wel zo slim geweest geen hoofd erop te zetten. Misschien lopen de supporters volgend jaar wederom rond met een kaart met daarop een vertrokken speler.