Rabobank verlengt sponsoring

De Rabobank heeft bekend gemaakt de sponsorcontracten voor de wielerploegen (profs en opleidingsploeg) tot 2008 te verlengen.

Verleden jaar was er nog twijfel, aangezien het opleidingsplan minder succes had dan gehoopt. De successen dit voorjaar van zowel profploeg als opleidingsploeg en de visie van de ploeg hebben een positief beeld opgeleverd. Het huidige budget, van 10 miljoen euro per jaar, zal tot 2008 worden gehandhaafd.

Rabobank-bestuurder Piet van Schijndel vertelde: "De visie van De Rooij en zijn ploegleiding en de internationale ontwikkelingen geven ons het vertrouwen dat deze sponsoring de wielersport én de Rabobank nog veel kan brengen. Die verwachting, in combinatie met de toonaangevende status van het project, heeft voor ons de doorslag gegeven."

Van Schijndel vervolgt: "Meer dan 90% van de lokale Rabobanken en onze medewerkers, die het dichtst bij onze negen miljoen rekeninghouders staan, vinden dat wij er mee door moeten gaan. Wij gaan het op onze eigen Rabobank-manier voortzetten, met oog voor de basis van de breedte-sport én de recreatieve fietsers."

Algemeen directeur Theo de Rooij van de Rabobank Wielerploeg is erg blij met het besluit: "De organisatie van de ploeg staat als een huis. Ik ben vooral blij dat de Rabobank in die organisatie vertrouwen heeft. De UCI Pro Tour gaat de ploeg grote kansen bieden. Iedereen bij ons in de ploeg is er trots op die uitdaging met de Rabobank te mogen aangaan."