BMW wil motoren sparen

De nieuwe regel dat er maar één motor gebruikt mag worden per weekend heeft ook voor BMW gevolgen.

Tijdens de GP van Australië heeft de nieuwe BMW motor zich prima gehouden en beide auto's over de finish gebracht. In Maleisië wil het team van Williams geen overbodige risico's lopen en zal dus op een andere manier de motoren proberen te sparen.

"Door de nieuwe regels moeten we onze aanpak voor een raceweekend toch wat aanpassen. Er zijn momenten dat de motor echt tot het uiterste moet gaan zoals tijdens de race of kwalificatie, maar tijdens de oefenritten moeten we er voorzichtiger mee omspringen. Er zijn diverse manieren om dat te doen. Eén ervan is minder rijden tijdens de oefenritten, maar dat is niet meteen onze aanpak. Onze rijders en ingenieurs willen absoluut het maximum uit deze sessies halen om de afstelling en keuze van de banden te kunnen bepalen", aldus BMW baas Mario Theissen.

"Een andere manier is de parameters tijdens het schakelen anders in te stellen. Op vrijdag geeft het niet dat je net iets vroeger schakelt om de motor wat te sparen. In Maleisië zullen we ook extra en grotere luchtinlaten zien om de motoren te koelen bij de hoge temperaturen die daar heersen".