Williams wil Ralf niet kwijt

BMW-Williams wil zijn coureur Ralf Schumacher niet kwijt. Het team wil Juan Pablo Montoya in 2005 wel laten vertrekken naar McLaren, maar stelt dat een vertrek van diens teamgenoot 'niet optimaal' is. Dat zei Patrick Head na een week waarin Schumacher zelf dreigde met vertrek.

Wel gaf de technisch directeur van Williams aan dat BMW volgend jaar veel minder geld in het team wil steken, waardoor er dus flink moet worden bezuinigd. Dat leek afgelopen week één van de redenen van de uitbarsting van Schumacher, die kwaad was omdat Frank Williams hem als 'hebzuchtig' zou neerzetten.

Ook liet Schumacher weten dat hij erg verrast was over de manier waarop Williams met Montoya omging. "Hij is een topcoureur maar zij gaven hem de kans om weg te gaan," aldus de coureur. "Williams vocht niet echt hard om hem te behouden."

Volgens de woordvoerder van Schumacher staan de onderhandelingen over een nieuw contract momenteel echter stil door de vastbeslotenheid van zowel Schumacher als eigenaar Frank Williams.