Ecclestone steunt verbod op tests

Bernie Ecclestone steunt een voorgesteld totaalverbod op het testen in de Formule 1. Hij zegt dit in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Volgens de F1-baas kan de sport zich niet het verlies van teams en grote sommen geld van tabaksfabrikanten veroorloven door de besteding van krankzinnige bedragen bij de ontwikkeling van de wagens.

"We moeten de kosten naar beneden brengen," aldus Ecclestone. "We moeten een manier vinden waarmee het voor grote teams onnodig is om krankzinnige bedragen te investeren. Misschien moeten we tests verbieden, dat zou zeker veel geld besparen."

Vijf van de tien F1-teams gebruiken geld dat afkomstig is van tabaksfabrikanten. Het budget van een team als Ferrari bestaat bijvoorbeeld voor vijftig procent, ongeveer 150 miljoen dollar, uit geld van fabrikant Phillip Morris. Deze manier van sponsoring staat echter door nieuwe regels op de helling.

"Als we tabaks-sponsorschap in de Formule 1 kwijtraken zal er een keerpunt komen," aldus Ecclestone, die nieuwe plaatsen om te racen zoekt waar geen regels rondom reclame zijn. "Mensen kunnen zich niet voorstellen hoe erg dat zou zijn. Dit geld is niet vervangbaar, zelfs niet voor Ferrari."