Koeman wil uitleg Van der Vaart

Arno_27 wist ons vandaag het volgende te melden:
Trainer Ronald Koeman verwacht aanvaller Rafael van der Vaart na diens uitstapje met Oranje in zijn kantoor. Van der Vaart uitte op een persconferentie in Noordwijk kritiek op de kritische houding van zijn trainer.

Van der Vaart stoort zich aan het feit dat Koeman hem en Wesley Sneijder niet samen op het midddenveld van Ajax ziet samenspelen. Volgens Van der Vaart hebben hij en Sneijder echter wat vertrouwen van de trainer nodig. "In het Nederlands elftal blijkt het toch ook te kunnen? Ja, ik zou graag wat meer krediet willen hebben van Koeman. Er zijn momenten dat jonge spelers in bescherming moeten worden genomen. Daar zou ik meer aan hebben dan aan die voortdurende kritiek op mijn spel. Als we verliezen, heb ik altijd vooral het gevoel dat ík verlies," aldus van der Vaart.

Koeman reageert geprikkeld op de uitlatingen, kritiek geven doe je intern en niet bij een gelegenheid van Oranje. "Zoiets zeg je niet in de pers. Als je dit vindt, hoor je dat binnenskamers aan te kaarten. Dat is de plek waar je dit soort dingen moet bespreken. Daarom wil ik er nu niet verder op ingaan."

Tegenover BN/DeStem verklaarde Koeman het volgende over de kritiek: "Dat is nooit bij mij aangekomen, dus ik weet op dit moment ook niet wat ik daar mee moet." Over de combinatie van Van der Vaart en Sneijder zegt hij: "Rafael zegt altijd dat het wél kan. Dat is prima, maar dan moet je het ook laten zien. Toen ik zei dat het moeilijk was, dat is overigens al weer een hele tijd geleden, werd daar door de pers ook met een heel scherp oog naar gekeken. Dat was logisch en terecht. Daarom is het ook normaal dat de pers kritisch kijkt nu ze wel samen spelen"