Trust laat Verstappen vallen

revizo en yeftha wisten ons vandaag het volgende te melden:

Trust is niet langer de sponsor van Jos Verstappen.

Michel Perridon schrijft de breuk toe aan onenigheid over de verdiensten van Verstappen. "Met Jordan heb ik geen enkele moeite, maar (manager) Huub Rothengatter en feitelijk dus Jos Verstappen hebben hun hand overspeeld." Het tweetal stelde volgens Perridon te hoge eisen aan het contract met Jordan en daarom liet Trust ze vallen. Jordan nam vervolgens Pantano aan als tweede rijder.

Uit het kamp Verstappen komen ondertussen verhalen dat het falen van de onderhandelingen te wijten is aan de onkunde van Perridon. Hij zou te weinig de ongeschreven regels van de Formule 1 kennen en had daarom het onderhandelingswerk beter aan Rothengatter kunnen overlaten. Hij heeft Jos namelijk de afgelopen jaren telkens de F1 in geholpen. Rothengatter wil geen reactie kwijt. "Zeg maar dat ik er diep van moet zuchten en er verder het zwijgen toe doe," zo vertelde hij.

Door het wegvallen van de belangrijkste sponsor lijkt de kans dat Verstappen terugkeert in de Formule 1 uiterst gering geworden. Zijn grootste voordeel, het sponsor budget, is nu namelijk weggevallen. Trust zal haar geld nu in Christijan Albers steken die dit seizoen in de DTM rijdt. "Er rijdt heus binnen afzienbare tijd wel weer een Nederlander in de Formule 1. Iemand als Albers heeft zeker kansen en is alleen maar blij met onze steun," aldus Perridon.