RvC PSV niet akkoord met Hiddink

De impasse rond het contract van Guus Hiddink lijkt een dieptepunt te hebben bereikt.

De Raad van Commissarissen van PSV zal vanmiddag om vijf uur een persconferentie geven over de beslissingen rond Hiddink. Guus Hiddink en Harrie van Raaij hebben eindelijk een contract voor drie jaar klaar liggen, waarin Hiddink trainer en technisch directeur wordt. De Raad van Commissarissen gaat hier echter niet mee akkoord. Het voornaamste twistpunt is het inbouwen van evaluatiemomenten. De Raad van Commissarissen wil het functioneren van Hiddink ieder jaar evalueren, om zodoende meer controle te kunnen houden.

Op de persconferentie zullen Van Raaij en Hiddink niet aanwezig zijn. Van Raaij reageert boos: "Ik heb ze dit allemaal zwaar ontraden, maar ze doen het toch. Dan houdt het op. En dit allemaal twee dagen voor de wedstrijd bij Ajax. Schandalig."

Hiddink gaat er gewoon van uit een akkoord te hebben. "Van Raaij is namelijk voor mij PSV", aldus Hiddink. Hij reageert dan ook laconiek op Raad van Commissarissen: "Ik was er uit met de voorzitter. Totdat de Raad van Commissarissen met nieuwe bepalingen kwam. Die gaan onder meer over de continuïteit van de nieuwe overeenkomst."

Update:
Jan Timmer, voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft op de persconferentie hun kant van het verhaal uit de doeken gedaan. "We vinden het resultaat van de onderhandelingen tussen Hiddink en Van Raaij pittig. Pittig in financiële zin dan.". vertelde Timmer.

"Mede gezien de moeilijke financiële situatie van de club willen we één amendement indienen. De tijdsduur van het contract is drie jaar, maar we willen de mogelijkheid hebben om na één jaar van beide kanten te evalueren. En we willen dan niet gebonden zijn aan het betalen van de resterende twee jaar", legde Timmer verder uit.