Frank de Boer faalt van elfmeter

Het is Glasgow Rangers verrassend niet gelukt om de finale van de Schotse beker te bereiken, de ploeg verloor na een lange penaltyreeks van Hibernian (4-5).

Uiteindelijk was Frank de Boer de pias, maar hij miste niet als enige. In de wedstrijd verzuimde Mikel Arteta al via een penalty de Rangers op voorsprong te brengen. Michael Mols deed dat vlak voor rust met een schuiver alsnog (1-0). Acht minuten voor tijd maakte Stephen Dobbie echter gelijk (1-1).

In de verlenging werd niet gescoord, waarop strafschoppen volgden. Van de eerste reeks van vijf strafschoppen misten beide ploegen er twee. De volgende twee penalties werden ook door beide ploegen gemist. Colin Murdoch scoorde daarop echter wel, waarop Frank de Boer Rangers in de wedstrijd moest houden. Hij schoot op de paal en bracht Hibernian daarmee in de finale.