Hakkinen: "Button niet goed genoeg"

Mika Hakkinen vindt dat Jenson Button de laatste tijd ernstig wordt overschat.

De oud-wereldkamioen vindt Button niet meer dan een gemiddelde F1-coureur en vraagt zich af of Button in zich heeft wat nodig is voor een kamioensgevecht. "Hij is niet zo snel als veel mensen denken dat hij is. Uiteraard is hij wel snel, maar is hij supersnel? Ik ben niet zo zeker dat hij dat is.", aldus Hakkinen in F1 Racing magazine.

Hij vervolgt: "Hij maakte zijn Formule 1 debuut in 2000 bij Williams, en meteen werd hij door de Britse pers 'de nieuwe Senna' genoemd. Dat vond ik echt belachelijk, hoe konden ze dat nou weten? Het is natuurlijk logisch dat ze enthousiast worden als een jongeling als Button ingehuurd wordt door een team als Williams. Maar de problemen beginnen als de jongeling gaat geloven wat ze over hem schrijven. Hij was een beginner, geen superster. En ik geloof niet dat hij dat zelf meteen door heeft gehad."

Hakkinen is wel benieuwd hoe Button zich dit jaar gaat ontwikkelen als eerste coureur bij BAR en hoe hij zal omgaan met de druk. Met zijn vijfde seizoen in de Formule 1 zijn er geen excuses meer voor fouten.

Hakkinen gelooft ook niet zo in het toptalent van Alonso. Als Alonso echt zo goed zou zijn, zou hij zich vaker voor Trulli hebben gekwalificeerd. Daarentegen ziet hij zijn landgenoot Kimi Räikkönen wel als toptalent. Die dicht Hakkinen ook de wereldtitel toe: "Ik denk dat Michael geen kampioen wordt in 2004. Het wordt een Williams of McLaren coureur, ze hebben alle vier de ervaring, alle vier de snelheid, maar er is er maar één die constant genoeg is. En dat is Kimi Raikkonen."