Salaris oorzaak breuk Jos-Jordan

Het salarisbod van Jordan aan Jos Verstappen heeft tot een onbespreekbare situatie geleid.

Jos Verstappen was best bereid met minder salaris genoegen te nemen, maar het bod van Jordan vatte hij als een belediging op. Uit het aanbod zou te weinig waardering spreken voor zijn inbrengst van sponsoren en voor zijn rijderskwaliteiten.

De sponsoren waren teleurgesteld, omdat zij er al met Jordan uit waren. Echter, zoals altijd is verklaard, zijn ze achter Verstappen blijven staan. "Ik baal ervan dat er geen overeenstemming is bereikt, maar ik heb de uitkomst te respecteren.", vertelde Michel Perridon aan het Algemeen Dagblad.

De reclame van Trust op de Jordan van afgelopen dagen, brengt geen verplichtingen meer met zich mee. "Dat kost me alleen een glas bier, dat Eddie Jordan en zijn commercieel directeur Ian Phillips een keer bij mij komen opdrinken.", aldus Perridon.

Perridon wil actief blijven in de autosport. Het liefst brengt hij met zijn geld Jos Verstappen dit seizoen nog ergens anders in de F1 binnen. Daarnaast denkt hij na over een andere rol voor zichzelf in de formule 1. In ieder geval niet puur als sponsor, ondanks aanbiedingen van BAR, Jaguar en McLaren.

Perridon wil nog wel in de DTM gaan sponsoren. Volgende week heeft Perridon een gesprek met Norbert Haug, directeur motorsport van Mercedes, over mogelijke sponsoring. Dit staat geheel los van Jos Verstappen en heeft waarschijnlijk meer te maken met de publiciteit die Christijan Albers genereert.