Problemen F1 is schuld van Teams

Jordan-Teambaas Eddie Jordan is van mening dat de huidige problemen in de F1 de schuld zijn van de teams, volgens de Ier denkt iedereen te veel aan zich zelf en niet aan het algemeen belang van de sport.

"Ik denk dat we allemaal schuldig zijn aan de situatie waarin we ons nu bevinden. We hebben dit zelf veroorzaakt omdat we er nooit om gegeven hebben de kosten een beetje onder controle te houden."

Zeker nadat de grote constructeurs in de sport stapten begonnen de kosten helemaal de pan uit te swingen. Sinds de wereld na 11 september ook nog eens in een economische crisis raakte kostte dat al twee teams de kop. Prost en Arrows moesten beiden stoppen met hun raceactiviteiten. Jordan weigert echter enkel de grote teams als schuldigen aan te wijzen.

"Iedereen treft schuld. We nemen alles veel te persoonlijk en proberen allen zelf zoveel mogelijk voordeel te behalen. Het belang van de sport op zich nemen we niet in overweging."

Eerder gaf ook FIA-voorzitter Mosley al aan dat de teams zelf maatregelen moeten treffen om de sport weer goedkoper te maken. Enkel de teams zelf hebben het voortbestaan van hun sport in handen.