Bandentest Bridgestone succes

De bandentest die Bridgestone op het circuit van Barcelona hield, wordt als succesvol ervaren.

Hisao Suganuma, technisch directeur van Bridgestone Motorsport, verklaarde erg tevreden te zijn met de testresultaten. Drie teams, Ferrari, Jordan en Sauber, namen deel aan de test. In totaal werden tussen de 15 en 20 specificaties banden getest.

De banden waren niet speciaal gericht op het circuit van Barcelona, maar vormden algemene bandenspecificaties. Uit deze banden zal gekozen worden met welke bandenspecificatie aan het seizoen te beginnen. Per circuit zal deze specificatie dan nog worden aangepast aan de eigenschappen van het circuit.

"We hebben redelijk wat gegevens verzameld deze week. Ik was blij met de rondetijden en ik denk dat we dichter bij de juiste bandenkeuze zijn gekomen. Sauber en Jordan hebben hard gewerkt en we komen dicht bij het punt waar we willen zijn. Ik kijk uit naar de volgende test in Valencia, waar we verwachten nog een stap voorwaarts te kunnen zetten.", aldus Suganuma.

Hij was extra blij dat afgelopen vrijdag Michael Schumacher deelnam aan de test. Informatie van de rijders is voor Bridgestone erg belangrijk en zeker aan de informatie van Michael Schumacher en Rubens Barrichello wordt extra aandacht besteed.