AZ komt met nieuw stadionplan

Voetbalclub AZ heeft in samenwerking met gemeente en provincie een 'terugvalscenario' voor het Kooimeerplaza gepresenteerd. De club wil nog steeds het geplande stadion realiseren, die invulling stuit echter op groot verzet van de Alkmaarse middenstand. Plan B moet zonodig uitkomst bieden.

De club, die (financieel) hard toe is aan het nieuwe stadion, moest al enkele malen toezien hoe de aanvraag voor een bouwvergunning werd afgewezen. De Alkmaarse winkeliers procedeerden omdat ze vrezen voor concurrentievervalsing. Het oorspronkelijk plan voor het KooimeerPlaza omvat prominent detailhandel en commerciële voorzieningen.

Het 'terugvalscenario' biedt onder meer een bioscoop, een bowlingbaan, een sportschool, 'casinoachtige' faciliteiten, een kinderdagverblijf en kantoorruimte. Volgens AZ vastgoed is men in vergevorderde staat met gegadigden hiervoor.

Op 24 februari dient het hoger beroep van AZ tegen de afwijzing van de bouwvergunning bij de Raad van State. Mocht de club in het gelijk gesteld worden, dan komen er naast een speelveld en tribunes de winkels. Dit is financieel belangrijk voor de club. Bij een 'nieuwe nederlaag' zal de club voor plan B gaan.