Afrika Cup begonnen

De landentitel van het Afrikaans continent staat weer op het spel, vanavond werd in het Rades Stadium van Tunis het openingsduel gespeeld. Gastland Tunesië versloeg Rwanda met 2-1.

Tunesië versloeg in poule A Rwanda derhalve met 2-1. Ziad Jaziri zette Tunesië binnen het halve uur op voorsprong (1-0). Elias maakte met een vrije trap echter na vijf minuten fraai gelijk. Tien minuten na rust kreeg Abdul Sibomana (Rwa) zijn tweede geel, waarop een minuut later Francileudo Dos Santos (Tun) prompt de 2-1 scoorde. Slim Benachour kon enkele minuten later nog vertrekken na een schwalbe en eveneens tweemaal geel.

In de African Nations Cup verdienen de beste twee landen in de vier poules een plaats in de kwartfinales op 7 en 8 februari. De finale wordt op 14 februari gespeeld.