Uitslag Huelva - Ajax

Ajax heeft in de tweede oefenwedstrijd in Portugal weer niet weten te scoren. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Voor Koeman was het een tegenvaller dat hij weer verschillende spelers wegens blessures aan de kant moest houden. De mogelijkheid om een oefenwedstrijd te spelen met zijn ideale elftal zat er niet in. Positief was dat John O'Brien een hele wedstrijd speelde na zijn lange blessure.

Een tegenvaller was ook dat jongeling Vermaelen, die in het centrum van de verdediging speelde, al na 17 minuten uitviel nadat hij een vinger in zijn oog had gehad. Koeman had door de blessures maar een vijftal wisselspelers op de bank zitten. Soetaers en Sikora kregen deze wedstrijd de kans, als respectievelijk links- en rechtsbuiten, te bewijzen beter te zijn dan jongelingen Mitea, De Mul en De Ridder.

Ajax kreeg tijdens de wedstrijd verschillende kansen. Het enige doelpunt dat viel, een rebound van Vermaelen, werd door de scheidsrechter afgekeurd. Grote kansen voor Sonck en een bal op de paal van Soetaers zorgend voor opwinding, maar niet voor doelpunten.

Koeman was na afloop wel tevreden: "We hadden moeten winnen, net als gisteren. In de eerste helft hadden we drie keer moeten scoren. Maar het voetbal was goed. We hebben alleen teveel kansen laten liggen. En net als gisteren was de eerste helft beter dan de tweede." Hij baalt van de blessures die Ajax teisteren: "Dit jaar hebben we veel blessures in vergelijking met de twee voorgaande trainingskampen. Het lijkt niet over te gaan. En als je dan ziet hoe die blessures ontstaan, het zit gewoon tegen."

Vanaf zondag kan Ajax zich in Amsterdam weer gewoon voorbereiden op de wedstrijd tegen Roda JC van komende woensdag.