Ecclestone ondersteunt Bahrein

Ecclestone heeft in de pers gezegd dat de Grand Prix van Bahrein niet onder druk staat en hij de intentie heeft daar de komende jaren een Grand Prix te laten rijden.

In de pers verschenen de laatste tijd negatieve verhalen over de Grand Prix van Bahrein. Er zou een grote terroristische dreiging zijn en het circuit zou bij de race op 4 april nog niet volledig af zijn.

Ecclestone weet van de terroristische dreiging af, maar wil zich niet laten afschrikken: "We hebben een contract voor meerdere jaren om in Bahrein een Grand Prix te organiseren en we willen echt een toekomst opbouwen in het Midden-Oosten. Niemand is immuun voor terroristische dreiging en ik weet hoe ernstig de regeringen in deze regio die opnemen. In elk geval hebben wij of het circuit nog geen dreigementen ontvangen."

De bouw van het circuit ligt volgens de organisatoren voor op schema en zal ruim op tijd af zijn. Van het circuit zou nu 89 procent af zijn. De race van 4 april zal zeker door kunnen gaan.

Ecclestone heeft echter wel zijn rechterhand Philippe Gurdjian in Bahrein gestationeerd. Hij moet de lokale organisatoren helpen een goede organisatie rond de Grand Prix neer te zetten. Gurdjain heeft ruime ervaring in het organiseren van een Grand Prix. Dertien jaar was hij verantwoordelijk voor de Grand Prix van Frankrijk en daarnaast organiseerde hij 3 keer de Grand Prix van Maleisië en van Spanje.