Schumi te duur voor McLaren

Michael Schumacher mag dan wel de beste Duitse coureur zijn, maar er bestaat geen enkele kans dat hij ooit voor McLaren zal gaan rijden.

Het is niet de rijvaardigheid of de bekende naam die McLaren parten speelt, maar het salaris van de Duitser zou een probleem zijn voor McLaren Mercedes.

Volgens Jurgen Hubbert, directeur van Mercedes, zou McLaren het salaris niet kunnen veroorloven voor de Duitser. De geruchten in de media zeggen dat Schumacher zo'n 20-25 miljoen dollar verdiend, maar Schumacher zelf ontkent dit."Wij doen niet eens aan dat soort bedragen als salaris", zegt Hubbert."We hebben geen plannen om hem naar McLaren te laten komen, simpelweg omdat hij veel te duur is. Ook zou het ons imago geen goed doen als we zo'n dure coureur zouden kopen".

Dit is niet de eerste keer dat Hubbert aangeeft waarom Michael bij Ferrari rijdt. In 2000 tijdens de GP van Monte Carlo werd hem dezelfde vraag gesteld. Hierop antwoordde hij:"Met de populariteit van Michael, die hij heeft verdient vanwege zijn ongelofelijke talenten, is het voor Mercedes beter om hem te verslaan dan met hem te winnen. Daarom is het voor een bedrijf zoals ons beter om hem te verslaan met coureurs van de beste klasse", aldus de directeur van Mercedes.