Abramovich heeft geen interesse

Eerder deze week deden geruchten de ronde dat een steenrijke Rus het Jordan team wilde opkopen.

Abramovich, die al vele miljoenen in voetbalclub Chelsea pompte, werd al genoemd als redder van het team van Eddie Jordan. Er gingen al bedragen rond van zo'n 270 miljoen dollar, maar dit gerucht wordt al naar de prullenbak verwezen.

"Er is allemaal niets van waar. Op dit moment wordt Roman in verband gebracht met het kopen van allerlei dingen - van een winkelcentrum tot nog een voetbalteam", zegt John Mann, woordvoerder van Abramovich."Als er ook maar iets te koop staat wordt zijn naam er mee verbonden, en dat wordt na een tijdje erg vervelend", zegt Mann.

Eddie Jordan zelf bevestigde eerder dat een aantal nieuwe investeerders interesse heeft getoond om zijn team verder te helpen, maar de naam Roman Abramovich is hier nooit bij gevallen. De twee zouden wel met elkaar gesproken hebben bij een aantal gelegenheden, maar nooit over een overname van het Jordan team.

"Het is wel waar dat Roman veel plezier aan de F1 beleeft en Eddie Jordan een paar keer ontmoet heeft, maar dat is ook alles", zegt Mann. "Roman heeft ook kennis gemaakt met Bernie Ecclestone, maar dat betekent toch ook niet dat hij zijn huis gaat kopen? We willen gewoon dat al deze geruchten tot rust komen".