Reacties coureurs Williams

De nieuwe Williams FW26 reed vandaag na de presentatie zijn eerste rondjes. De FW26 is radicaal anders als voorgaande jaren, foto's zijn hier te vinden.

Juan Pablo Montoya reed om 2 uur vanmiddag 14 rondjes. Om half 5 begon Ralf Schumacher met zijn rondjes, hij legde er 3 af.

"Mijn eerste indruk van de FW26 is heel goed," zei Montoya. "De wagen voelt niet veel anders aan dan die van vorig jaar, wat een goede start is en ik denk dat we een uitstekend potentieel hebben. Ik voelde me direct comfortabel en ik kon de wagen direct tot de limiet pushen. Dankzij het team hebben we dus een hele veelbelovende wagen gebouwd. Ondanks de beperkingen bij de nieuwe regels, waardoor je minder luchtweerstand hebt en waardoor de wagen moeilijker is bij het remmen, voelde de wagen heel goed aan. Door het stoffige circuit waren de omstandigheden niet 100% ideaal vandaag en konden we maar zes snelle ronden afleggen dus ik wil niet te optimistisch zijn, maar er was geen enkel ding dat niet werkte. Ik ben heel, heel blij en ik denk dat deze wagen een goede toekomst heeft."

Ralf Schumacher verklaarde: "Het is altijd positief als de eerste dag volgens plan verloopt en ik kan zeggen dat de wagen goed aanvoelt; gelijkaardig met de FW25. Ik heb echt hoge verwachtingen over de radicale aanpak bij deze wagen. Natuurlijk vertellen de eerste ronden nog niet zoveel over de echte prestaties van de nieuwe wagen en ik heb maar drie ronden gereden. Het waren algemeen gezien enkel maar installatieronden en systeemcontroles, dus is het te vroeg om serieuze opmerkingen te geven over de FW26."

De nieuwe Williams is waarschijnlijk gebouwd onder het motto wat lelijk is, hoeft niet langzaam te zijn. Want volgens velen is de auto niet de mooiste. Na deze presentatie van Williams wachten we met spanning op de andere auto's.