Gullit en Wotte naar Feyenoord

Ruud Gullit en Mark Wotte zullen volgend jaar op technisch gebied de scepter zwaaien bij Feyenoord.

Gullit zal per 1 juli de taken van Bert van Marwijk overnemen, mits hij officieel toestemming van de KNVB krijgt. Gullit is momenteel trainer van Oranje onder negentien, maar men gaat er vanuit dat de KNVB zijn contract per 1 juli 2004 zal willen ontbinden.
"Ruud heeft in het weekend een persoonlijk en goed gesprek met Henk Kesler gevoerd en we kennen de verdienste van Gullit voor het Nederlands voetbal, dus zal hem deze positieverbetering ongetwijfeld worden gegund", zo vertelde Jorien van den Herik.

Ook Gullit is positief gestemd: "Ik heb altijd graag bij Feyenoord als trainer willen werken. Die club heeft altijd een bijzondere plaats bij me ingenomen. Dat weet men in Zeist en ik weet bijna zeker dat de KNVB mij die unieke kans niet zal ontnemen. Er is een half jaar de tijd om voor mij een geschikte opvolger te vinden bij Jong Oranje".

Mark Wotte zal per direct in dienst treden bij Feyenoord en verlaat dus Willem II, waar hij trainer was, maar niet op contract verlening kon rekenen. Wotte volgt Rob Baan op, die eind vorig jaar vertrok. Wotte zal voorlopig de titel Technisch Manager dragen en niet het Technisch directeur. "De posities van directeuren worden pas ingevuld als de NV-structuur is doorgevoerd. We hebben bij Feyenoord nu een managementstructuur, waarbinnen een team met een grote mate van zelfstandigheid verantwoordelijk is voor de dagelijkse disciplines, ieder op zijn eigen vakgebied. Vandaar ook dat we met Mark Wotte als technisch manager een contract hebben afgesloten van twee seizoenen. Daarna evalueren we", aldus voorzitter Jorien van den Herik.

"Ik was in de gelukkige positie om de laatste weken uit enkele aanbiedingen te kunnen kiezen. Toen Feyenoord kwam, heb ik daar natuurlijk niet lang over hoeven nadenken. Ik vind het een voorrecht om mij voor mijn oude club te kunnen inzetten, en ik realiseer me ook dat dit voornamelijk strategisch en organisatorisch op de achtergrond zal zijn. Het is een omvattende taak, maar ik heb er veel zin in en ik ben blij dat Willem II zo soepel heeft meegewerkt", zo reageerde Wotte op zijn nieuwe aanstelling.