18 Miljoen extra voor de Teams

Het is nu duidelijk geworden waarom het Grand Prix World Championship is afgeketst. Het GPWC zou alleen worden opgericht mits de teams geen overeenkomt met de banken, die de F1-aandelen in handen hebben, konden bereiken. Maar nu is er een overeenkomst, waarbij elk Team zo'n 18 miljoen krijgt

Minardi-teambaas Paul Stoddart verklaarde aan het Engelse tijdschrift 'Autosport': "De enige manier om de totale prestaties van de kleine teams te verbeteren, is om ervoor te zorgen dat ze een groter deel van de opbrengsten krijgen, zoals in zoveel sporten gebeurt. We hopen dat er iets is in de horizon te zien is. We zijn nu duidelijk veilig voor 2004, er is geen als of maar."

Eddie Jordan sprak: "Als de financiële zaken zijn wat we verwachtten en op gehoopd hebben, dan is dit een goede zaak voor zowel de privé-teams als de fabriekteams. Het is goed nieuws voor de F1."

Ook Peter Sauber zei wat: "Op het financiële vlak hoop ik dat we hiermee kunnen verbeteren, want alle teams, niet alleen de kleine, hebben extra geld nodig. Op het moment is de F1 een erg dure sport."

In een interview met 'Autosport' zegt Max Mosley dat het aan de teams is om hun financiële problemen op te lossen en dat de FIA daar niets mee te maken heeft.