De Mul in selectie Ajax

Nadat Koeman zondag vertelde in de winterstop een rechtsbuiten bij de selectie te halen blijkt nu dat de jonge Tom de Mul bij de selectie wordt gehaald.

De Telegraaf meldt dat Louis van Gaal in een evaluatiegesprek met Tom de Mul hem heeft meegedeeld dat hij bij de selectie wordt gehaald. De Belgische speler uit de A1 passeert daarmee Daniel de Ridder die in Jong Ajax rechtsbuiten speelt.

De de komst van de Nigeriaan Uche blijft erg onzeker nadat hij zijn zaak bij de FIFA had verloren. Ajax zal met Wisla Kraków moeten onderhandelen over een afkoopsom.

Tom de Mul kwam bijna twee jaar geleden over uit de jeugdopleiding van GBA Antwerpen en noemt zichzelf een echte nummer 7: "Mijn sterkste punt is mijn snelheid. Verdedigend gezien ben ik nog niet zo sterk, dat mag nog verbeteren. Wat ik afgelopen jaar bij Ajax heb geleerd is vooral wanneer ik een actie moet maken en wanneer niet". Dit seizoen speelde hij in de A1 onder Danny Blind. Vorig seizoen tekende hij al een contract bij Ajax tot 2006.