Liverpool manager onder druk

Liverpool directeur David Moroos heeft in een algemene ledenvergadering de doelstellingen voor dit seizoen nog eens duidelijk gemaakt.

"Tot het eind van het seizoen meedraaien om het kampioenschap en plaatsing voor de (voorronde) Champions League", aldus Moroos. De eerste doelstelling lijkt niet al te reëel, aangezien Liverpool al een straatlengte achterstand heeft op de grote drie van Engeland.

Afgelopen seizoen wordt algemeen als verloren beschouwd. De Reds eindigden als vijfde in de Premiership en misten zodoende de Champions League. Topspeler en uithangbord Michael Owen heeft al indirect aangegeven, Anfield Road de rug toe te keren als hij volgend seizoen niet op het allerhoogste Europese voetbalniveau kan acteren.

De ooit eens zo legendarische Reds hadden onder leiding van Houllier een aantal seizoenen geleden een opleving en wonnen - weliswaar met uiterst verdedigend spel - onder andere de League Cup. Als meest aansprekende resultaat werd de Uefa Cup naar Liverpool gehaald door Jordi Cruijfs Alaves met de cijfers 5-4 te verslaan.

Sindsdien is het kwakkelen geblazen met de resultaten van Liverpool alsmede de gezondheid van Manager Houllier. Zal hij volgend seizoen nog op de bank zitten, om ongetwijfeld weer een topkeeper te laten sneuvelen op weg naar eeuwige roem in het Europese kampioenenbal? Het is afwachten.