Het wordt heet in Brugge

Morgenavond, klokslag kwart voor negen, is het zover. Dan strijden de Belgische landskampioen en de Nederlandse vice-landskampioen voor een plaatsje in de tweede ronde van de Champions League. Winnen is voor beide ploegen een must en dan nog mogen ze een kaars branden zodat Celta niet de volle buit binnenhaalt tegen het B-team van AC Milaan

Het vertrouwen bij Club Brugge is wat zoek. Na de mindere prestaties in de eigen competitie, waar ze zo goed als uitgeteld zijn voor de landstitel na 3-1 verlies tegen Standard., moet Brugge de 2de ronde van het kampioenenbal halen om zijn seizoen nog te redden.

Gesteund door de fans kan Brugge in het eigen Jan Breydelstadion iedereen aan. Rune Lange, in Standard nog op de bank, is speelklaar. Hij zal morgenavond de rol in de spits moeten trachten over te nemen van de geblesseerde Mendoza. Saeternes heeft last van een keelonsteking en mist matchritme. Hetzelfde geldt voor Serebrennikov. Over de manier waarop Sollied de Nederlanders zal aanpakken is het nog koffiedik kijken.

Blauwzwart rekent vooral morgen op zijn keeper Dany Verlinden om de Ajacieden het scoren te beletten. Verlinden schrijft morgen ook geschiedenis want hij wordt met zijn 40 jaar, 3 maanden en 24 dagen, de oudste speler die ooit aantrad in de Champions League.

Bij Ajax daarentegen geraakt Tomas Galasek speelklaar. Zlatan Ibrahimovic daarentegen is nog onzeker. De Zweed trainde zondag voor het eerst sinds enkele dagen weer mee maar moest onmiddellijk weer afhaken met hinder aan de teen. Hij geraakt wel fit voor de match maar of hij aan de aftrap verschijnt is nog een andere vraag. Men verwacht dat Koeman zal vasthouden aan de elf die tegen Feyenoord startten. De trainer voelt de hoogspanning in de lucht hangen: "Na elke nederlaag in de competitie presteerde Brugge op het kampioenenbal stukken beter."

De wedstrijd wordt geleid door de Italiaan Domenico Messina.

Pas morgenavond rond half elf zal met zekerheid kunnen gezegd worden wie naar de tweede ronde gaat, het collectief en fysiek sterk spelende Club Brugge of het frivole, jeugdige en technische Ajax.