Ralf flirt met Toyota

Juan Pablo Montoya heeft getekend bij McLaren, Klien heeft getekend bij Jaguar en Nick Heidfeld heeft een voorcontract getekend bij Jordan. Maar Ralf Schumacher wacht nog steeds op verlenging van zijn contract.

In 2004 loopt het contract af van Ralf en volgens zijn manager Willi Weber is het nog een kwestie van dagen voordat het ondertekend wordt.

Teambaas van Williams, Frank Williams, wil tijd winnen om zo het salaris van Ralf te minderen. Met een geschatte 12 miljoen euro is Ralf de op een na best betaalde coureur in de F1. Zijn broer Michael staat op de eerste plaats. Voor dat zelfde geld zou Williams in 2005 twee sterke coureurs aan kunnen trekken. Er gaan geruchten de ronde dat Mark Webber en Rubens Barrichello naar Williams komen in 2005.

Maar nu probeert de manager van Ralf meer druk uit te oefenen bij Williams en is gaan onderhandelen met Toyota. Montoya had voordat hij getekend had bij McLaren ook al met Toyota geflirt. Ralf Schumacher weet natuurlijk ook dat Toyota een megabudget heeft voor de eerst komende jaren en dat succes niet uit kan blijven.

De strategie van Willi Weber zal er als volgt uit zien. Eerst bij een ander team, Toyota, goed voor de dag komen en daarna bij een ander team, Williams, tekenen. De positie van Ralf is zeer goed, dit omdat het team van Williams na het wegvallen van Montoya iemand zoekt voor het verder ontwikkelen van de auto. Ralf hoeft alvast niet bang te zijn voor Nelson Piquet Jr. Deze reed zonder problemen danwel 63 rondes, maar gooide geen hoge ogen en was 3 seconde langzamer als Ralf.