Barcelona hard onderuit

FC Barcelona kreeg gister een pak slaag van Malága (5-1). De druk op trainer Frank Rijkaard en Henk ten Cate neemt daarmee toe. De roep om Ronald Koeman (Ajax) wordt luider.

Patrick Kluivert stond gister weer eens in de basis, plezierig was de wedstrijd voor hem echter niet. Malága trok die al snel naar zich toe.

In de negende en veertiende minuut trof Salva doel (2-0). Daar bleef het voor de eerste helft bij. Na rust kon Barça niet denken aan een beter resultaat. In de 70e minuut was het wederom Salva die 3-0 maakte. Met de eretreffer van Gerard en verdere tegengoals van Diego Alonso en Manuel Canabal werd Barcelona afgedroogd. Met de nederlaag zakt Barcelona weer af naar de middenmoot in de Primera division.

Real Madrid wist wel te winnen. Het deed dat met 2-0 in de derby met Atlético. Ronaldo scoorde in de eerste minuut 1-0. Rául verdubbelde die score later nog (2-0). Real Madrid is nu koploper in Spanje, Valencia werd achterhaald.

Komend weekend is er de topper Barcelona-Real Madrid in Camp Nou.