Blatter wenst speler naar de maan

Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, heeft gedreigd Carlitos Tevez van Boca Juniors een schorsing van twee jaar op te leggen als deze naar de rechter stapt. Het talent wil graag met zijn club de wereldbekerfinale gaan spelen. Volgens Blatter dient hij zich echter met Jong Argentinie op het WK in de Verenigde Arabische Emiraten te melden.

Tevez (19) is een belofte en begenadigd aanvaller van de kersverse Argentijns kampioen. De strijd om de wereldbeker is voor hem het toneel om te schitteren. Desnoods wil hij dat via de rechter afdwingen.

Blatters reactie op die eventuele actie is nuchter, "de FIFA zal Tevez dan voor twee jaar schorsen. Hij kan dan lekker op de maan voetballen."

De achterliggende reden is dat de FIFA Tevez als 'attractie' had aangekondigd in de Emiraten, de organisatoren zouden zeer teleurgesteld zijn bij afwezigheid van de Argentijnse spits. De Argentijnse ploeg (onder 20) zal er bovendien zijn wereldtitel verdedigen. Of Tevez eieren voor zijn geld kiest is nog niet duidelijk. In Argentinië bestaat verder het vermoeden dat AC Milan achter de actie van Blatter zit.