Formule 1 test op Zandvoort?

Luuk de Rijk wist ons vandaag het volgende te melden:

Gaat de F1 testen op Zandvoort?

De vorige keer dat er de wens was om te testen op Zandvoort ging het feest niet door. McLaren en Williams wilden het Noord-Hollandse circuit toen gebruiken om te testen voorde Grand Prix van Hockenheim en Hongarije, maar omdat het circuit toen niet genoeg geluidsdagen had, ging het niet door.

Volgens berichten die eerder dit jaar in de media zijn verschenen zou Zandvoort een aanvraag hebben gedaan om extra dagen te krijgen waarop meer geluid geproduceerd mag worden dan normaal is toegestaan.

Dirk Buwalda de persvoorlichter van het circuit in Zandvoort, zegt hierover het volgdende: "Op dit moment hebben wij vijf dagen waarop we onbeperkt geluid mogen maken. Dat worden er in 2004, zes. Daarnaast krijgen we zes extra dagen waarop we met een verhoogd geluidsplafond evenementen mogen houden."

Over de geluidsdagen is er het volgende te melden aldus Buwalda:"Er loopt op dit moment een procedure over die 1 + 6 extra dagen. De Stichting Duinbehoud, de Stichting Geluidhinder Zandvoort en de Gemeente Bloemendaal hebben bezwaar aangetekend tegen de door de provincie Noord-Holland verstrekte vergunning. De verwachting is dat de Raad van State nog dit jaar e.e.a. zal behandelen."

Toezeggingen over eventuele formule 1 testen
worden niet gedaan . Vooral de teams uit Engeland hebben interesse om op Zandvoort te testen. Zandvoort is sinds enkele jaren weer in bezit van een officiële Formule 1 testlicentie.