Van Marwijk naar Hertha?

De naam van Bert van Marwijk gonst door de Duitse media.

Feyenoord trainer Bert van Marwijk staat volgens diverse Duitse kranten en televisiestations in de belangstelling van Hertha BSC. Er zijn zelfs geruchten over een trainersruil. Van Marwijk zegt nog geen contact te hebben gehad met Hertha, maar bekent dat de Duitse pers hem weet te vinden.

"Ik word de hele dag gebeld. Ik vraag niet eens meer hoe ze aan mijn nummer komen, ze hebben zelfs mijn privé-nummer te pakken. Maar ik kan de mensen niets vertellen, want er is niets concreets." Uit zijn woorden blijkt dus dat er wel iets gaande is, al is het niet duidelijk wat er precies op stapel staat.

Van Marwijks populariteit in Duitsland is voornamelijk ontstaan door zijn UEFA-cup winst met Feyenoord. Afgelopen zomer werd de trainer een overgang naar Schalke '04 toegedicht, maar dat ging niet door. Nu gaat zijn naam dus rond bij Hertha BSC.

De huidige Hertha trainer Huub Stevens heeft welliswaar nog twee wedstrijden respijt gekregen, maar kennelijk gaat men er niet van uit dat Hertha onder Stevens de komende twee duels zal winnen.