BAR in zee met Michelin?

De geruchten doen de ronde dat BAR volgend jaar met Michelin in zee zou willen gaan.

Het contract met Bridgestone loopt dit jaar af en dus staat BAR voor de keuze of ze Bridgestones blijven gebruiken of overstappen op Michelin banden. Michelin deed het tijdens de droge races beter en zou op het eerste gezicht een goede oplossing zijn. Bridgestone heeft echter een goede samenwerking met Honda, dat ook volgend jaar BAR van motoren zal voorzien.

BAR hoopt volgend jaar mee te kunnen doen in de strijd om de vierde plek in het constructeurskampioenschap, hiervor zijn goede banden echter noodzakelijk. Het algemene gevoel is dat Bridgestone zich teveel concentreert op Ferrari waardoor er bij Michelin meer kans op verbetering zou zijn.

Ondanks eerdere berichten zal Michelin toch een zesde team moeten accepteren. De regels schrijven namelijk voor dat een bandenleverancier minimaal 60% van het veld moet voorzien als daar de vraag naar is. Momenteel zijn er tien teams waarvan er vijf (Williams, McLaren, Renault, Jaguar en Toyota) op Michelins rijden. Er is dus nog plek voor één team.