Uitsluiting Ferdinand valt slecht

De uitsluiting van Rio Ferdinand voor de wedstrijd van het Engels nationaal team tegen Turkije is slecht gevallen bij de andere spelers.

Volgens de Britse media zouden enkele spelers de wedstrijd willen boycotten omdat ze het niet eens zijn met de beslissing. De Engelse Voetbalbond, de FA, ontkent dit echter.

De voorzitter van de spelersvakbond, Gordon Taylor, wilde dit gerucht niet bevestigen maar zegt wel dat er enkele spelers heel erg boos zijn, zij zien geen reden om Ferdinand voor zo'n belangrijk duel buiten de selectie te laten.

Ferdinand is uitgesloten van de selectie omdat hij een dopingcontrole vergeten was. Meer dan een dag later heeft hij de test alsnog ondergaan en kwam hij er clean uit maar dat was geen reden om hem weer mee te laten doen.

Dat de 24-jarige speler niet mee mag doen is een flinke tegenvaller voor bondscoach Eriksson. Engeland moet zaterdag minimaal gelijkspelen om zich rechstreeks te plaatsen voor het EK van 2004. Mocht Engeland verliezen dan is het net als het Nederlands Elftal aangewezen op de Play-offs.