Kezman mist respect in Nederland

Aanvaller Mateja Kezman zei na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag het respect in Nederland te missen, dat een ster als hij verdient. Ook de scheidsrechter zou dat kunnen tonen door de aanvaller te beschermen. Kezman kreeg gisteravond rood na het uitdelen van een vermeende elleboogstoot.

Kezman wordt niet goed van langdurige spreekkoren zoals gister tijdens de wedstrijd in Den Haag. Als dan ook nog eens de scheidsrechter nalaat daar tegen op te treden is voor Kezman de maat vol.

De reactie van Kezman vertaalde zich wellicht in de rode kaart die scheidsrechter Roelof Luinge hem in de eerste helft gaf voor een elleboogstoot naar Jeffrey van As. Kezman legde voor de camera uit dat hij de arm opstak om zichzelf te beschermen in het duel. In de ogen van de scheidsrechter deelde de spits echter een klap uit. Kezman beweerde op zijn beurt twee maal geslagen te zijn door spelers van ADO Den Haag.

Kezman kan nu een schorsing tegemoet zien, bij een straf van twee wedstrijden zal hij over drie weken de topper tegen Ajax moeten missen. Alhoewel, het was de tweede rode kaart voor de aanvaller in de Nederlandse competitie, zijn eerste eveneens gegeven door Luinge, werd vorig jaar in hoger beroep geseponeerd.